Våga vägra vara sjuk!

Dagen började med handledning inför b-uppsatsen! Vi är supernöjda med Tina Mattsson och det känns som att hon kommer ge oss bra feedback under hela processen :) skönt! Något mindre skönt var att jag under hela handledningen nös och var tvungen att sitta bakåtlutad med huvudet för att inte lämna förkylningsspår på bordet, suck!..

Tog bestämt beslutet att bege mig till apoteket efter grupptiden och inhandla diverse förkylningskurer :) här ska det minsann inte insjuknas!..Så nu knaprar jag väl ca 20 piller om dagen för att slippa dessa irriterande symptom och så småningom återfå mitt friska tillstånd och därmed även kunna fungera normalt i vardagen :) hejja mig! Man blir verkligen förvånansvärt trött i sjuka tider..

Är för örvigt mycket sugen på att tatuera mig!.. Vet på ett ungefär vart jag vill ha den men är fortfarande osäker på vad jag exakt ska rista in.. letandet fortsätter..lusten växer :) vill skriva något som representerar min personlighet..men vad?..


Hörde ikväll om att varje minut man lever är lånad tid.. Tolkar det som att vad som helst kan inträffa i våra liv som får oss att stanna upp och reflektera över hur vi lever våra liv. Bör vi vara rädda om den tid vi har? Eller bör vi helt enkelt inte tänka så mycket utan bara leva livet intuitivt?

Dags att vila..

Godnatt! :)

Alla dagar kan inte vara bra..

Sjuk och frustrerad..

C-vitamin, panodil och vila. Det är vad jag gör.
Träna mer, plugga, tvätta och städa. Det är vad jag borde göra.

Suck.

Hejdå förkylning, hejdå..

Filmen igår var verkligen outstanding! En tragisk och hemsk historia om hur svårt det är att ta sig ur ett missbruk trots att det finns människor som ställer upp till 100 %. Den belyser även i vissa stunder hur systemet sviker genom att inte kunna tillgodose med hjälp via socialtjänst och behandlingsvård vid rätt tidpunkt. Det är verkligen fruktansvärt att man inte kan hjälpa en människa som är i behov av vård exakt just nu utan att det finns så många olika faktorer som gör att personen med problem måste invänta exempelvis en avtalad tid som kanske ligger flera veckor framöver. Filmen berörde mig mig verkligen och det kändes upplysande att se den inför stundande uppsatsskrivning då det innefattar det ämne vi ska försöka belysa. En klart sevärd film!

Jag har under helgen givetvis lyckats dra på mig en mycket frustrerande förkylning som gör att jag oroar mig för kapaciteten inför träning, suck!. Öron, näsa och hals har tydligen ingått maskopi i hopp om att göra mig vardag lite jobbigare och lite tristare. Men jag tänker bannemig kämpa emot och tvinga förkylningen att kasta in handduken!.. Här ska det inte insjuknas!

Har föreläsning senare idag. Ska bli spännande att se vem vi får som handledare :) Har väl några favoriter som gärna får träda in men man kan inte vara säker. I övrigt är uppsatsplanen inskickad och vi är supernöjda! Sa förhoppningsvis komma igång med läsandet denna vecka så skrivandet kan ta fart så småningom :)  Hoppas även höra från sommarvikariatet så jag kan påbörja introduktion redan i veckan! :)

Nu blir de lite veckoplanering, strepsil och nässpray :)

Ciao!

Solen lyser upp mitt liv!

Vilken helg det har varit! Och vilket väder! :)

Jag älskar verkligen när man får en känsla av sommar.. det börjar bli grönt på träden och vinden känns varm :) underbart!

I lördags blev de lunch med sambon nere vid slottet. Vi åkte hemifrån utan jackor och kunde kasta av oss koftorna när vi väl lagt oss på filten för att äta. Tänk vad vädret kan få humöret att verkligen skjuta i höjden! Allt i livet känns lättare och man är mer motiverad till att ta tag i saker :) iallafall jag! Dagen fortsatte utomhus och det avnjöts även b&j´s vid slottet samma eftermiddag.. mumma! :) För den som inte provar ben & jerrys-glass så rekomenderar jag starkt detta i sommar! Det är en upplevelse utan dess like och once u go b&j´s you never go back! ♥ Fantastiskt god!

Gårdagen resulterade i en riktigt galen utgång där temat på corehouse var 90-tal!! Detta innebär att musiken som spelade endast härstammade från 90-talet och det var så nostalgiskt att vi blev helt galna för varje låt som spelades! Allt från scatman, rednex, e-type, aqua, paradisio osv. Stämningen var på topp och kvällen var absolut den bästa på länge!

Idag blir det en lugn dag men lite plugg, tacos, promenad och bio :) det blir filmen "I skuggan av värmen". En svensk film som är baserad på en självbiografi av Lotta Thell som handlar om en missbrukshistoria. Den verkar vara väldigt gripande och har även fått mycket bra kritik så det ser jag fram emot! Tack Evve! :)  ♥

Nu blir de en dusch och sen ska det shoppas tacos till middag!

Ciao!

Jeeeses!

Jag å Jutta var ute och gick tidigare ikväll här i krokarna. Och jag säger bara shit vilka hus här finns! Vissa är verkligen gigantiska och superfina :) Dem måste bara ombygga och renoverade men ändå, det är helt galet vad fina dem är! Finns många jag skulle kunna tänka mig att bosätta mig i :) ja tack! För den som inte har något bättre för sig en eftermiddag eller kväll så rekomenderar jag en tur kring området här på stensö och gamla stan!


Infon idag var super! Jag längtar till introduktionen då man får gå bredvid någon i sisådär 80 timmar  :) ska verkligen bli jätteintressant! Fick träffa tjejerna av det sommarvikarierande arbetslaget (3 tjejer av totalt 8 st där 5 är killar). En av dem är väldigt lik mig själv och vi kom jättebra överens! Känns skönt :) Lite trist att inte få träffa grabbarna eftersom det hade varit kul att få ett ansikte på hela arbetsteamet :) Annars var infon väldigt upplysande och jag fick svar på många frågor. Påbörjar förhoppningsvis introduktionen nästa vecka om jag har tur :) nice!

Nu blir det dusch, satc och sen sängen! :)

(ps. vi har en helt underbar liten karl i huset över helgen, och han är verkligen heeelt underbar)

Ciao!

B-uppsats - here we come!

Jag tog för ovanlighetens skull en skön sovmorgon idag eftersom jag var ledig från skolan! :) Var skönt men ändå inte. Har börjat uppskatta tidiga mornar eftersom dagen blir så mycket mer effektiv då och kosten blir mer balanserad. Så tror faktiskt att just sovmornar får bli begränsade till helger då man kan gå utanför ramarna lite ;) nu vet jag iallafall!

Dagen blev trots sena uppstigningen rätt så bra. Pluggade efter lunch med Nina och Jules inför B-uppsatsen. Känns riktigt bra nu! Vi kom fram till vad vi ville skriva om och hur vi skulle lägga upp strukturen :) riktigt duktiga är vi! Ska bli kul att nu börja leta reda på litteratur och information om allt som vi vill ta reda på. Att undersöka vad människor tycker om socialtjänsten är allmänt intressant enligt mig själv och man kan alltid lära sig hur man på bästa sätt kan bemöta sina klienter. Det är ju trots allt deras upplevelse som är i fokus när de söker hjälp. Nu stundar ca 3 veckor i oavbrutet skrivande och forskande (för det är ju trots allt vad Tina vill kalla det). Lycka till alla i klassen :)

Längtar tills imorgon :) hoppas bilden blir tydligare då!

Nu blir de en promenad och sen mys framför tvn!

Ciao!

Oroar jag mig i onödan?

Har precis kommit hem från en föreläsning i bibliotekssök inför stundande b-uppsatsen som ska påbörjas nästa vecka. var faktisk rätt så intressant. hade ingen aning om hur många olika tillvägagångssätt det finns för att söka information. Och på lika många olika sätt kan man vinkla de sökord man vill tillämpa. Ser faktiskt fram emot att få börja med uppsatsen, ska bli intressant!

Jag har sedan det blev klart funderat mycket kring mitt sommarvikariat. Jag kan inte riktigt avgöra hur nervös eller inte nervös jag är inför det. Ena stunden så kan jag känna att jag verkligen fixar det utan problem. Jag känner mig säker i mig själv och på hur jag förhåller mig till min omvärld och medmänniskor. Men i andra stunden så kan jag känna mig livrädd och nästan inkompetent inför vad som komma skall. Det är ett område som jag aldrig fått möjligheten att utforska och därför heller inte reflektera kring. Fick lite intressant information från en klasskamrat som arbetar inom frivården. Hon gav mig lite nya perspektiv men även en bekräftelse i mycket som jag funderat kring. Mycket som är självklart och mycket som man inte kan förbereda sig inför utan ta som det kommer. Att oroa sig i onödan känns ju inte riktigt nyttigt. Alla mina funderingar som jag har kommer säkerligen besvaras under torsdagens informationsmöte kring sommaren.

Människor är alltid människor oavsett vad som cirkulerar kring dem. Att döma människor för deras handingar är inte svårt, men att däremot inte göra det är desto svårare. Kanske framför allt när det är handlingar som strider mot lagar och moral. Men jag ska verkligen göra mitt bästa och jag ser verkligen fram emot det hittills mest oförutsägbara sommarvikariatet någonsin för mig! :)

Nu blir det träning och sen ska jag försöka komma i säng någorlunda tidigt ;) får se hur det går!

Ciao!

Lucky me!

Vilken smått stressande start jag hade på denna dagen! Hatar för det första att försova mig när jag har planer innan skolan.. Vad tror ni inte att jag gjorde? Försov mig såklart! Därför hann jag ingen promenad,  inget förplugg och förberedelse innan grupparbetet, suck. Får väl intala mig att det var för en god sak eftersom att jag satt uppe halva natten och färdigställde hemtentan samt läste uppsatser. Så nu har jag tagit igen allt det där jag missade och ska strax ta tag i diskberget från i lördags :) snart är jag ikapp dagens planering!

Innan jag gick till sängs igår funderade jag på hur viktigt det är att ha vänner och familj som verkligen finns där när man behöver prata, en vägg att luta sig mot när det känns jobbigt. Att på egen hand analysera och försöka förstå saker som man inte riktigt är säker på är lite lurigt eftersom man lätt kan tolka fel och förstora upp saker. Då hjälper det att få andras perspektiv och tankar kring en situation vilket gör att man själv lättare kan ta itu med det som känns svårt. Jag är så otroligt glad och lyckligt lottad att jag har många helt underbara vänner som finns där om jag behöver dem. Likaså skulle jag utan tvekan finns där för dem 24/7. För när det gäller problem så tror jag inte på att ensam är stark. Tack för att ni finns, det är ni som verkligen betyder något för mig ♥

Nu ska jag diska och för att underlätta ska jag höja upp volymen med lite florida - right round! ;)

Bye!

What a night!

Alltså det är inte mer än rätt att konstatera hur galna våra förfester är när vi samlas alla tjejer (fick dock inte lagt ut alla på bild men ni är ju helt underbara ändå)! :) Tänk att så söta och annars lugna människor kan bli som ett gäng tokiga ibiza-britter som hittar på nya tokigheter efter de andra! Grymt kul iallafall! Tack för att  ni ännu en gång gjorde festen till en av dem bästa som vanligt! Corehouse var väl sådär, hade varit mindre bra om det inte vore för stjärnan i dj-båset som livade upp hela kvällen! Elie, du är också bäst! :) Dessutom kvällen till ära hade dem promille-tester som man kunde få prova på och se hur hög alkoholhalt man hade...herregud. Högsta damen på listan dem hade var full a la 1,5 promille. Inte bra alltså! :)  Jag tror inte många inklusive mig själv idag reflekterar kring hur mycket och hur ofta studenter faktiskt dricker alkohol. Eftersom att studenter är en konstaterad riskgrupp för att utveckla alkoholberoende så bör vi verkligen vara vaksamma på att tänka efter lite vid varje festtillfälle. Att kanske dricka ett glas vatten mellan drinkarna eller att helt enkelt inte dricka för mycket. Alkoholtestet igår fick iallafall mig att fundera över vilken inställning jag själv har och borde ha till alkohol.

Idag blir det verkligen lugna gatan här hemma.. Jag ska försöka läsa klart sista uppsatsen till granskningen imorgon och även göra en ansträngning till att ta ställning i de olika frågorna så att man kommer någorlunda förberedd till grupparbetet.  Sen har jag även förhoppningen om att skriva klart min hemtentamen till 100 % och även skicka in den :) Känns som att ambitionsnivån är hög idag men det är väl bra att utmana sig själv, speciellt när man är trött som få. Hua!

Wish me luck! Nu ska sällskapa min Jutta till affären och sedan får vi se vad det blir av denna dagen :) 

                                                                                               

                         
Tro det eller ej men bilden togs före festen..
Jag o Jutta


                                             
Är dem inte underbara..

Anna o Caro

Girls night out!


Dagen började med att jag vaknade ovanligt pigg kl 7 imorse och kunde till min förvåning inte somna om! :( Tänkte att det bannemig är lördag så jag vägrade gå upp ur sängen innan 9! Typiskt att man vaknar tidigt när man vill sova länge :)

Dagen har varit rätt turbulent rent vädermässigt eftersom jag o jutta har varit ute och cyklat runt i Kalmar. Först blev det giraffen, sen ikea och vidare till citygross..puh! Inte nog med en lång cykeltur, det blåste inte dåligt! Men vi tog oss både dit och sen hem :) så fick vi oss ett träningspass också, perfekt! (dock kanske inte ett effektivt sådant då vi försåg oss med diverse onyttigheter på vägen...men å andra sidan är det ju lördag!)

Strax kommer Nina hit för att diskutera B-uppsatsen över en fördrink innan hela tjejskaran droppar in vid 8. Är riktigt laddad och det kommer bli en galen och rolig kväll som det ALLTID blir när vi samlas! Ni är bäst! <3

Nej nu får jag ta å stöka undan lite innan gästerna kommer..

På återseende! :)


Ordning och reda!

Nu har jag i princip färdigställt min hemtenta i vetenskapliga teorier och metoder (7,5p), finally! Riktigt nöjd med mig själv att jag håller den planerade tidsramen :) Har verkligen kämpat för att få en ledig helg eftersom det förväntas andra trevligheter då, inte inkluderat studier.. Får se om jag åker tillbaka i eftermiddag för att finslipa och slutföra eller om jag sköter det på hemmaplan. Känns som att 3 timmar på biblioteket räcker för idag.. Har trots allt varit mycket effektiv! Hejja mig!

Eftermiddagen ska med förhoppning skötas i samma effektiva andra som förmiddagen genom träning och tvättande. Har en helt fantastisk stor tvätthög på mitt golv i rummet som fått träda in då min vanliga tvättkorg inte håller måttet. Högen ska enligt planering vara borttvättat innan dagens slut.. :) Hejja mig igen!

Nu blir det däremot lunch.. 

Bye! :)

Singel eller inte singel, det är frågan?

Ja då har man avgett ett löfte om att börja dela med sig av sig själv då :) bra där! Får väl se hur effektiv man är framöver..ska göra mitt bästa!

Dagen har bestått av lite allt möjligt smått o gott. Fick bland annat äntligen besked om vilket datum som är angett för informationsträffen inför sommarvikariatet här i Kalmar :) Ska bli jättespännande! Känner dock en viss oro över vissa moment men det är väl naturligt inför nya utmaningar? Kan andra så kan jag!

Jag skulle ha pluggat idag efter skolan och fått understökat lite av hemtentan men jag hittade visst andra saker att sysselsätta mig med helt enkelt. Vart är självdisciplinen? Har egentligen flera saker jag borde ta tag i så som städa, plugga, diska och plocka i ordning på rummet. Men visst är det väldigt enkelt att förtränga och prioritera roligare saker? :) Det är iallafall min metod..

...Var bland annat ute en sväng på promenad i den underbara solen med Jules och visst är det härligt att få "ventilera" av sig lite över tidigare relationer? Vi kom fram till jättebra saker om huruvida vi förtjänar bra karlar på olika sätt :) Vi är ju faktiskt snälla och söta tjejer! Hur viktigt är det egentligen att man kan utbyta kunskap i olika former av diskussioner och konversationer med sin partner? Måste man vara på samma nivå rent kunskapsmässigt och ha samma intressen för att det ska bli en bra kombination?

En senare reflektion kring föregående samtalsämne gjorde att jag inte kan undgå att känna mig bara lite tillfreds över att vara singel. Man har bara sig själv att tänka på rent singelmässigt och kan lägga sin kärlek och omtanke på sina vänner och familj. Men samtidigt..visst är det härligt också vara förälskad?..

Nu ska jag duscha av mig alla tankar kring partnerskap och sedan krypa ner för att samla nya krafter inför morgondagens plugg på biblioteket!

Godnatt! :)


Välkommen!

Tack Julia för ditt storartade engagemang i skapandet av min nya blogg!

Nu ska det minsann bloggas! :)

RSS 2.0